Gå til hovedindhold Gå til hovednavigation Gå til hovednavigation Gå til søgefelt Gå til sidefod

Valuta

Vi tager ikke imod 500 euro sedler mere - gør du?

Fra den 1. januar 2019 tager Sparekassen ikke længere imod 500-euro sedler, da den Europæiske Centralbank er stoppet med at udgive dem pr. 1. januar 2019.


Vigtigt for erhvervskunder

500-eurosedlen fortsætter med at være et lovligt betalingsmiddel. Som erhvervskunde kan du fortsat risikere at modtage 500-eurosedler fra dine kunder. Derfor bør du tage stilling til om du fortsat ønsker at modtage 500-euro sedler fra dine kunder, eller om du skal orientere dem om, at dette ikke længere er en mulighed. 

Du kan også undersøge, om du har mulighed for at få dem vekslet på et vekselkontor.  


KONTANT VALUTA

Selvom du har betalingskort, kan det være rart med kontanter på hånden, når turen går udenlands. 

I Rønde Sparekasse kan du hæve Euro (EUR) i hæveautomaten. Indtil videre kan du hæve 20 €-sedler. Som kunde i Rønde Sparekasse kan du hæve op til hvad der svarer til 6.000 DKK. i hæveautomaten.

Vi anbefaler dog, at du kun hæver et mindre beløb, da der kan være en risiko forbundet med at have for mange kontanter på sig. Det kan være en god idé på forhånd at undersøge, hvordan din forsikring dækker ved et eventuelt tyveri.

KORT TIL REJSEN

Det er både praktisk og nemt at have betalingskort med til udlandet.

Gode kortregler på ferierejsen

Når du rejser, skal du passe lige så godt på dine betalingskort som på dit pas og dine billetter. Du skal helst lære PIN-koden udenad og du må aldrig opbevare den sammen med kortet eller give den til andre. Når du betaler med kortet, skal du altid kontrollere beløbet, før du taster PIN-koden eller skriver under, og du skal sørge for at få kortet tilbage, så snart betalingen er gennemført. 


Du bør i øvrigt tjekke kortets udløbsdato, så du er sikker på, at kortet er gyldigt under hele rejsen. Og når du kommer hjem, bør du tjekke posteringerne på din konto. Hvis du har to kort med på rejsen, er det en god idé at opbevare dem forskellige steder, så du altid har det ene i reserve. 


Når du betaler med et Visa/Dankort eller et Mastercard, tilbyder mange udenlandske forretninger, at du kan betale i danske kroner i stedet for i den lokale valuta. Her skal du imidlertid være opmærksom på, at det er usikkert, hvilken kurs der veksles til, og du kan også komme ud for, at du betaler et ekstra gebyr for at betale i danske kroner. 


Ofte er det derfor lettest blot at betale i den lokale valuta. Beløbet bliver så omregnet til danske kroner af Visa eller Mastercard. I øvrigt kan det være nyttigt at tjekke reglerne for, hvor meget du kan hæve på de kort, du har med på turen. Både pr. dag og pr. måned. Mister du et betalingskort, eller har du mistanke om, at det er blevet misbrugt, skal du straks spærre dit kort. Dette kan hurtigt gøres i netbank eller mobilbank - eller alternativt kontakte dit pengeinstitut eller Nets, som har døgnvagt.Legitimation

Sikker overførsel af filer

Bliv Kunde

og en del af fællesskabet

Verdensmål

Se FN's 17 verdensmål

Ønsker du at blive opdateret?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret på hvad der sker i din bank.


Tilmeld nyhedsbrev

Hovedgaden 33, Postboks 49, 8410 Rønde, cvr. nr. 17625012, Telefon: 86 37 13 66, E-mail: post@roendespar.dk
Det lovmæssige tilsyn er Finanstilsynet - Læs her

Indstillinger for cookie-samtykke

 

Dit lokale pengeinstitut - hvor du er i centrum

ÅBNINGSTIDER


Mandag - onsdagkl. 10.00 - 16.00
Torsdagkl. 10.00 - 17.00
Fredagkl. 10.00 - 16.00
Kassen mandag og torsdagkl. 12.00 - 15.00Kontakt

Rønde Sparekasse

Hovedgaden 33 

8410 Rønde 

cvr. nr. 17625012 

Telefon: 86 37 13 66 

E-mail: post@roendespar.dk