Gå til hovedindhold Gå til hovednavigation Gå til hovednavigation Gå til søgefelt Gå til sidefod

Ny Garant

Ny garant I henhold til rønde sparekasses vedtægter

Rønde Sparekasse er en garantsparekasse og en selvejende institution. Det betyder, at ingen er ejere af Sparekassens overskud eller formue, og hvis Sparekassen ophører, skal dens nettoformue anvendes til velgørende og almennyttige formål i Sparekassens virkeområde.


Det tillader os at tænke anderledes og giver os en frihed, som vi gør os umage med at omsætte til værdiskabende initiativer i vores lokalsamfund samt til investeringer i Sparekassens fremtid.

en garant sparekasse er mere end en bank

Rønde Sparekasse er stiftet i 1868 for at styrke lokalområdet, i forbindelse med den lokale opsparing, investeringer og pengeomsætningen i området.


Grundtanken om at ”lokale penge skulle komme det lokale økonomiske liv til gode” lever videre i bedste velgående den dag i dag. Det gør den, fordi vi er en garantsparekasse.


Vi er ikke udelukkende drevet af den økonomiske bundlinje. Det giver os mulighed for at tænke langsigtet og at have et stort fokus på at gøre en positiv forskel for både kunder, medarbejdere og det lokalsamfund, vi er en del af.


Næsten hver tredje kunde i Sparekassen er i dag garant. Det er vi taknemmelige for. Garanternes opbakning er en betingelse for at kunne drive en lokal selvstændig Sparekasse.


Er du garant, kan du foreslå kandidater til Sparekassens repræsentantskab, der er Sparekassens øverste myndighed. Du kan også selv stille op.


Det er vores garanter, der vælger Sparekassens repræsentantskab ved en afstemning hvert fjerde år. Og det er Sparekassens repræsentantskab, der vælger bestyrelsen, som ansætter direktionen.

Det er ligeledes repræsentantskabet, der godkender regnskab, lønpolitik og vedtægtsændringer.


En plads i repræsentantskabet giver reel indflydelse på Sparekassens udvikling. Du kan dermed være med til at gøre en forskel.

SÅDAN BLIVER DU GARANT

En del af Rønde Sparekasses kapitalgrundlag stammer fra kunderne, der tegner garantkapital i Sparekassen, og det er vi rigtig glade for. Alle har muligheden for at tegne min. kr. 1.000 og op til kr. 250.000 i garantkapital. Til gengæld giver vi en attraktiv rente.


Vi yder altid rådgivning, inden der tegnes garantkapital, da vi ikke ønsker, at vores kunder skal løbe en for stor risiko ved en investering i Sparekassen. På den måde kan både du og Sparekassens medarbejdere sove roligt om natten.


Kontakt din rådgiver, hvis du ønsker at blive garant – så sørger vi for det praktiske.


DET SKAL DU VIDE

Garantkapital er ansvarlig kapital. Det betyder, at en investering i garantkapital i Rønde Sparekasse ikke er dækket af Garantiformuen. Du kan sammenligne en investering i garantkapital med en hvilken som helst anden investering i aktier eller andre værdipapirer. Derfor skal du veje risikoen op mod afkastet, før du investerer i garantkapital.


Rønde Sparekasse har en interesse i garantkapital, fordi vi hele tiden ønsker at styrke vores forretning. Både i form af den kapital, du som garant stiller til rådighed for os, men også ved at knytte tættere bånd mellem os og dig som kunde. Ifølge Sparekassens vedtægter er ingen garant forpligtet til at lade sin garantkapital indløse, samtidig har ingen krav herpå – ligesom en garants opsigelse og indløsning af garantkapital kan udskydes.


OVERDRAGELSE OG INDLØSNING

Garantindskud er frit omsætteligt, hvilket betyder, at det til enhver tid frit kan overdrages til andre. Overdragelsen skal dog altid meddeles Rønde Sparekasse for at være gyldig. 

Rønde Sparekasse er ikke forpligtet til at tilbagebetale indskud, og der er regler for, hvor stor en procentdel af garantkapitalen, Sparekassen må udbetale årligt. Vi har dog endnu ikke oplevet en situation, hvor de garanter, der ønsker det, ikke kan få deres kapital udbetalt. 


RENTE

Repræsentantskabet fastsætter renten på baggrund af årets overskud og frie reserver før forrentning af garantkapitalen, og på baggrund af Sparekassens øvrige økonomiske situation. Renten tilskrives efter repræsentantskabsmødet, der skal være afholdt senest 3 måneder efter regnskabsårets afslutning.


Legitimation

Sikker overførsel af filer

Bliv Kunde

og en del af fællesskabet

Verdensmål

Se FN's 17 verdensmål

Ønsker du at blive opdateret?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret på hvad der sker i din bank.


Tilmeld nyhedsbrev

Hovedgaden 33, Postboks 49, 8410 Rønde, cvr. nr. 17625012, Telefon: 86 37 13 66, E-mail: post@roendespar.dk
Det lovmæssige tilsyn er Finanstilsynet - Læs her

Indstillinger for cookie-samtykke

 

Dit lokale pengeinstitut - hvor du er i centrum

ÅBNINGSTIDER


Mandag - onsdagkl. 10.00 - 16.00
Torsdagkl. 10.00 - 17.00
Fredagkl. 10.00 - 16.00
Kassen hver mandag samt den 1. hverdag i månedenkl. 12.00 - 15.00Kontakt

Rønde Sparekasse

Hovedgaden 33 

8410 Rønde 

cvr. nr. 17625012 

Telefon: 86 37 13 66 

E-mail: post@roendespar.dk